Eines de l'usuari

Eines del lloc


start

Diferències

Ací es mostren les diferències entre la revisió seleccionada i la versió actual de la pàgina.

Enllaç a la visualització de la comparació

Ambdós costats versió prèvia Revisió prèvia
Següent revisió
Revisió prèvia
start [2018/08/09 13:32]
crevert [Robotica]
start [2018/11/26 23:10] (actual)
crevert [Arduino]
Línia 1: Línia 1:
 ===== ControlOnLine.net ​ ===== ===== ControlOnLine.net ​ =====
  
-Conjunt d'​apunts o tutorials per potenciar el hardware i el software lliure i implementar-lo als estudis professionals. Anar implementant el ComputerThinking com a metodologia.+Tècniques clau del __**pensament computacional**__ (Computational Thinking):
  
-===== Arduino =====+1. **Descomposició**:​ consisteix a dividir un problema 
 +complex en parts més petites i manejables.
  
-Amb [[tutorials:​arduino_basic|Arduino bàsic]] presentem al mateix temps que els principis de l'​electricitat(corrent,​ resistències...) i la electrònica els principis ​de programació(ComputerThinkg). Una vegada tenim els coneixements bàsics podem ampliar amb [[tutorials:​arduino_motors|Arduino motors]], arduino_IoT,​ arduino_cnc arduino_processing.+2**Reconeixement ​de patrons**: cercar semblances entre els diferents problemes o dins un mateix 
 +problema.
  
 +3. **Algoritmes**:​ desenvolupar una solució al problema pas a pas, o les instruccions a seguir per
 +a resoldre un problema, com si d'un programa d'​ordinador es tractara.
 +
 +4. **Abstracció**:​ Una vegada resolt el problema, traure les parts menys importats ​ i centra-se en l'​algoritme aplicat i com aquest algoritme podria solucionar altres problemes semblants.
 +
 +
 +{{ ::​computationalthinkingproductlogo-600x600_inv.png?​400 |}}
 +
 +===== Arduino =====
 +
 +Amb [[tutorials:​arduino:​00_arduino_basic|Arduino bàsic]] presentem al mateix temps que els principis de l'​electricitat(corrent,​ resistències...) i la electrònica els principis de programació(ComputerThinkg). Una vegada tenim els coneixements bàsics podem ampliar amb [[tutorials:​arduino:​05_arduino_motors|Arduino motors]], arduino_IoT,​ arduino_cnc arduino_processing. Aqui un conjunt d'​exemples,​ per un dels creadors {{ ::​arduino_processing-davidcuartielles.pdf |}}
 ===== FreeCAD ===== ===== FreeCAD =====
  
-Amb freeCAD tinguem una eina molt completa de disseny 3D(impresores3D,​ CNC, robòtica ...).+Amb freeCAD tinguem una eina molt completa ​i lliure, multiplataforma... ​de disseny 3D(impresores3D,​ CNC, robòtica ...).
  
 ===== Processing ===== ===== Processing =====
Línia 15: Línia 28:
 Amb processing podem aprendre a programar. I pot servir-nos per posar interface gràfic als programes d'​arduino. Amb processing podem aprendre a programar. I pot servir-nos per posar interface gràfic als programes d'​arduino.
  
-===== ROS-Robotica ===== +Exemple: 
- +[[https://​medium.com/​@ProcessingOrg/​suacode-breaking-the-coding-barrier-in-africa-with-smartphones-f41a3e432199]]
-La utilitzant ​com a eines, FreeCAD, Arduino, Processing i ROS(Robotic Operating System) Sistema operatiu basat en Linux(Ubuntu) que es un standard del la robòtica i la Inteligència Artificial(IA) +
  
 +[[https://​github.com/​Suacode-app/​Suacode/​blob/​master/​README.md]]
 +===== ROS-Robotica =====
  
 +La utilitzant com a eines, FreeCAD, Arduino, Processing i ROS(Robotic Operating System) Sistema operatiu basat en Linux(Ubuntu) que es un standard del la robòtica i la Inteligència Artificial(IA). He trobat aquest que ja funciona amb ROS (RaspberryPI,​ arduino i ROS, MODBUS). Molt interessant. [[https://​niryo.com/​]] els altres que conec moveo, thor, scara crec que porten el Marlin modificat.
  
start.1533814373.txt.gz · Darrera modificació: 2018/08/09 13:32 per crevert