Eines de l'usuari

Eines del lloc


start

Diferències

Ací es mostren les diferències entre la revisió seleccionada i la versió actual de la pàgina.

Enllaç a la visualització de la comparació

Ambdós costats versió prèvia Revisió prèvia
Següent revisió
Revisió prèvia
start [2018/04/10 10:34]
crevert
start [2019/01/09 01:13] (actual)
crevert
Línia 1: Línia 1:
-===== NOTICIES - IDEES  =====+===== ControlOnLine.net ​ =====
  
-<note tip>De fet podem passar de GRAFCET A LADDER SENSE SET-RESET. **Utilitzan només bobibes**. Com explica aquest pdf {{ ::​grafcet-ladder-sense-sets-ni-resets.pdf |}}</​note>​ 
  
-<note tip>​Com ​es un set un reset a la lògica cablada?</​note>​+Dedicarem aquesta wiki a tutorials d'​Arduino,​ Processing i FreeCAD, amb finalitat de construir les nostres maquines CNC i robots. No estem inventant res, seguim el moviment **maker**, i l'​adaptem al currículum de electromecànica - mecatrònica. En realitat el que fem es englobar una gran quantitat de teories ​metodologies didàctiques com STEAM, Computer Learning, metodologia basada en projectes o en problemes, etc i l'​englobem amb la metodologia maker. Que tracta de construir una màquina, ​ser possible una màquina que en serveixi per construir altres màquines, o fabricar alguna cosa, com per exemple, Impressores 3D, CNC per construir circuits electrònics(PCB),​ que després es poden utilitzar al diversos muntatges de robots(manipuladors). Que al fi i al cap es la revolució industrial 4.0:
  
 +|{{ ::​hacia-la-industria-4.0-min.png?​400 |}}|{{ ::​industry-4.0.jpg?​400 |}}|
  
-{{ ::​set-reset-cablada.png?​400 |}} 
  
-<note tip>​**Autòmat** es una màquina d'​estats finits determinista.</​note>​ Com per exemple un ascensor sabem el que passarà quan pitgem el 2 i estiguem al 0. Si fos una màquin amb inteligència artificial no caldria que pitjarem el 2, però segur que ens enviaria al 2? 
  
 +===== Arduino =====
  
 +Amb [[tutorials:​arduino:​00_arduino_basic|Arduino bàsic]] presentem al mateix temps que els principis de l'​electricitat(corrent,​ resistències...) i la electrònica els principis de programació(ComputerThinkg). Una vegada tenim els coneixements bàsics podem ampliar amb [[tutorials:​arduino:​05_arduino_motors|Arduino motors]], arduino_IoT,​ arduino_cnc arduino_processing. Aqui un conjunt d'​exemples,​ per un dels creadors {{ ::​arduino_processing-davidcuartielles.pdf |}}
 +===== FreeCAD =====
  
-<note tip>No comenceu a programar amb un arxiu nouediteu un ja fetAixí veiem la importància del codi obert.</​note>​+Amb freeCAD tinguem una eina molt completa i lliuremultiplataforma... de disseny 3D(impresores3D,​ CNC, robòtica ...).
  
-Interessants enllaços:+En aquest apartat també farem CAM i/o CNC. 
 +===== Processing =====
  
-[[https://​all3dp.com/1/best-cheap-diy-3d-printer-kit/​ | Les 20 millors impresores DIY]]+Amb processing podem aprendre a programarI pot servir-nos per posar interface gràfic als programes d'​arduino.
  
-[[https://m.all3dp.com/1/free-stl-files-3d-printer-models-3d-print-files-stl-download/​ | Millors llocs per trobar .stl]]+Exemple: 
 +[[https://medium.com/@ProcessingOrg/suacode-breaking-the-coding-barrier-in-africa-with-smartphones-f41a3e432199]]
  
-==== Ultims canvis ​====+[[https://​github.com/​Suacode-app/​Suacode/​blob/​master/​README.md]] 
 +===== Robotica =====
  
-{{changes>​15}}+La utilitzant com a eines, FreeCAD, Arduino, Processing ​ fabricarem un scara(hardware i firmware), que mes endavant podem controlar amb una RaspberryPI,​ i amb protocols com el MODBUS, viso artificial...inclús com a colofó instal·lar-li el sistema operatiu ROS, que es que està implantant-se a tots el robots a nivell experimental i que es lliure, podria ser el linux del robots?
  
  
  
start.1523349273.txt.gz · Darrera modificació: 2018/04/10 10:34 per crevert