Eines de l'usuari

Eines del lloc


public:linux:pc:touchscreen

Portatil-Tablet

Si han funcionat

Perquè un portàtil(11.6'') amb la pantall tàctil es comporte mes o menyscom una tablet he instal·lat uns programes i un scripts.

  1. Script per rotar la pantalla, i que el punter(ratoli-pad-screen) respongui correctament
  2. Teclat en pantalla, com no el onBoard que ja he utlitzat varies vegades
  3. Chromium amb l'opció –touch-devices=x

Aquestes son les tres opcions que m'han funcionat. He provat al tres que no han funcionat que senzillament he equivocat.

No han funcionat

La primera equivocació ha sigut confondre touchpad amb touchscreen, la següent web crea una configuració per a un us mes intensió del touchpad, menys semblant al ratolí i mes semblant a la pantalla tàctil, que desinstal·larè perquè ja m'agrada que el touchpad se semble al ratoli. Les instruccions en qüestió son: https://community.linuxmint.com/tutorial/view/1361

El segon tutorial ha sigut aquest https://www.linux.com/learn/how-configure-touchscreen-linux del 2015, que recomana un plugin per al firefox, que no s'actualitzat i ja no funciona a les noves versions. I un programa el touchegg i el seu entron gràfic touchegg-gce Aquesta eina pot configurar cada aplicació de forma diferent. Encara no se be com utilitzar-la però si pot arribar a funcionar. El que fa es el mateix que el altre configurar el touchpad per diverses configuracions am 3 dits, 4 dits, per programes….Jo amb el scrooll, boto dret amd dos dits ja tinc prou.

Script per rotar la pantalla

xrandr i xinput amb un matriu de coordenades…Coordinate Transformation Matrix

Chromium

El molest login keyring es treu amb l'opció
chromium --password-store=basic

Pel que fa al funcionament com si fos una tablet

--touch-devices=x

On la x es un nombre que podem saber amb

Touch Scrolling on touchscreen devices

xinput -list
public/linux/pc/touchscreen.txt · Darrera modificació: 2017/08/31 10:52 per crevert